Miksi juuri Pilates?

Oman liikunta- ja urheilulajin valitseminen on vaikeaa. Vaihtoehtoja on tarjolla todella paljon. Samalla aikamme on rajallinen ja kaikkea kiinnostavaa on hankala saada mahtumaan jo ennestään kiireiseen elämäämme. Vai tunnetko sinä ihmisiä, joilla on liikaa aikaa tai aina aikaa? Oikeasti vapaa aika tuppaa täyttyä ihan kuin itsestään. Täytämme sitä myös itse jopa freneettisesti. Se miksi näin teemme, on jo toisen blogin aihe.

Pilates-menetelmän hienous on siinä, että se oikeasti sopii kaikille. Pilates vaikuttaa kehoon kokonaisuuteen, mutta muun muassa liikkeiden suorittamisen edellyttämän keskittymisen kautta myös mieleen. Pilateksen tavoitteena on muun muassa korjata luiden ja nivelten virheasentoja niille aiheutuvan kuormituksen vähentämiseksi. Tavoitteena on myös palauttaa kehon tasapaino ja yhteys kehon ja mielen välillä, ja sitä kautta palauttaa mieleen kehon luontainen käyttö.

Sanotaan, että Pilates-harjoittelun tavoitteena on ”oppia kävelemään” – kuulostaa helpolta, mutta todellisuudessa ihan jokainen meistä tarvitsee harjoittelua lihasten optimaalisessa käyttössä kävellessä, puhumattakaan, kun vauhtia tulee lisää ja ryhdymme juoksemaan. Pilates-harjoittelu tukee myös voimaharjoittelua, sillä jos osaamme kytkeä myös syvät vatsalihakset työhön voimaharjoittelun aikana, suojaamme selkäämme. Pilates-harjoittelu parantaa myös tasapainoa, minkä ansiosta saatamme onnistua säilyttämään tasapainomme arjen äkillisissä tilanteissa, kuten liukastuessamme.

Pilateksen harjoittaminen tukee kokonaisvaltaista muutosta tavassamme käyttää kehoamme sekä muussa urheilussa että kaikenlaisessa arjen liikkeessä. Joseph Pilateksen elämänfilosofian mukaa meidän tulee harjoittaa kehoamme siksi, että voimme saada kaiken irti myös muusta elämästä. Hänen harjoittelunsa ja opettamisensa tavoitteena oli kaikin puolin onnellisempi, kokonaisvaltaisempi ja merkityksellisempi elämä.

Pilates-menetelmän hyötyjä ovat muun muassa: 

  • Pilates-harjoitukset vahvistavat vatsa-, selkä- ja pakaralihaksia sekä syviä lihaksia, joita tarvitaan muun muassa asennon ylläpitoon (staattinen pito) sekä luurangon luiden ja nivelten oikean asennon tukemiseen.
  • Pilates-harjoitukset vahvistavat kehon keskustaa, pidentää selkärankaa, lisää kehotietoisuutta sekä vahvistaa lihasten jäntevyyttä (tonus) ja joustavuutta.
  • Pilates-harjoitukset kuntouttavat selän, polven, lantion, olkapään sekä toisteisen liikkeen, kuten hiirenkäytön tai istumisen, tai muiden työasentojen, aiheuttamia lihasjumeja ja toiminnallisia häiriöitä (repetitive stress injuries).

Yksinkertaisesti – pilates parantaa elämänlaatua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: