Hei! Olen Hanna ja valmistuin Somatic Pilates -ohjaajaksi toukokuussa 2021. Kesäkuussa perustin toiminimeni Pilates Posituran ja toteutin unelmani ja aloitin sivutoimisen työn pilatesohjaana.
Aloitin pilateksen noin kahdeksan vuotta sitten Joogakoulu Shantissa Helsingissä. Lapseni syntyivät kahden vuoden välein ja vaikka olen aina liikkunut enemmän tai vähemmän, tässä elämänvaiheessa säännöllinen harrastaminen jäi.

Kun olin itse lapsi, en ollut mitenkään erityisen hyvä liikunnassa, erityisesti telinevoimistelu, yleisurheilu ja hiihto takkusivat. Koin olevani hidas ja kömpelö. Harrastin kuitenkin monipuolisesti eri lajeja kuten pesäpalloa, koripalloa, ratsastusta ja karatea ja niissä koin myös onnistumista. Teini-iässä juoksin paljon.

Pilates oli ensimmäinen laji, jota kokeilin, kun kuopukseni oli sen verran iso, että pystyin poistumaan kotoa liikkumaan säännöllisesti. Ihastuin lajiin välittömästi. Pilates tuntui samaan aikaan lempeältä ja vaativalta. Joka kerta oivalsin jotain uutta ja tuntui, että tässä lajissa en koskaan olisi valmis. Jatkuvan oppimisen idea kiehtoi.

Jossain vaiheessa minulle tuli tunne, että halusin edetä lajissa ja syventää osaamistani vielä enemmän ja hakeuduin ohjaajakoulutukseen Somatic Studiolle 2020–2021. Kouluttajat olivat loistavia enkä olisi voinut toivoa myöskään parempia kurssikavereita. Koulutuksen myötä osaamiseni syveni ja näkymä lajiin ja kaikkeen siihen, mitä siinä voi oppia ja saavuttaa, laajeni. Kaiken kaikkiaan sain parhaat mahdolliset eväät jatkoon pilatesohjaajana.

Lue lisää ajatuksiani pilateksesta blogista!

”Pilates is complete coordination of body, mind and spirit.”

Joseph pilates(ei otsikkoa)